Geneva, IL

BURGESS NORTON MANUFACTURING

Renovation

An addition to this metal parts manufacturing facility was required because of a new German press and its attendant overhead crane were not able to fit within the existing structure. A new structure was designed to be in keeping with the original building as required by the city, and yet provide the necessary clearances for the new equipment and crane.  New wood bowstring trusses were created along with high windows for natural light and ventilation. The existing roof and skylight were removed as necessary.  Exterior corrugated metal skin provides an appropriate as well as cost effective means of enclosure.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom